STEINMETZ ÁDÁM​

 

A fiatalok elvándorlását szeretné megállítani az olimpiai bajnok

Nehezített pályán fut Steinmetz Ádám

Steinmetz1.jpg

Hatvanhat falu Fidesz-szavazóit kell meggyőznie az ellenzék programjáról Steinmetz Ádámnak. A Jobbik politikusa Marcali és térségében szeretne egyéni mandátumot nyerni a mezőgazdaság és a turizmus fejlődését is ígérve.

Egykori sportolóként, vízilabda olimpiai bajnokként mindjárt a hátrányos helyzetű fiatalok sportolását említi a helyben.hu kérdésére Steinmetz Ádám, aki a Jobbik tagjaként a teljes ellenzéket maga mögött tudva indul Somogy 3-as egyéni választókerületében. Az Egységben Magyarországért programpontját vallja: stadionstop, tornaterem-rajt. Nem maradhat ki a választókerület központja, Marcali kórházának ügye, a politikus szerint a tíz éve zuhanórepülésben lévő intézmény sorsát meg kell fordítani, fejlesztéssel eltüntetni az egyszerű vizsgálatokra is több hónapos várólistákat.

Steinmetz négy éve jelentősen alulmaradt a most is ellenfél Móring Józseftől, bár a fideszes képviselő mindössze 51 százalékot ért el. A teljes ellenzéket a Republikon Intézet 6 százalék hátrányra mérte 2018-ban. Az ennek alapján billegő körzetben nem ledolgozhatatlan a különbség – mondta Steinmetz Ádám. Mint fogalmaz, kétarcú a kerület, beletartozik egy hosszú balatoni partszakasz, amely programcsomagjának egyik helye. Alapos turizmusfejlődést szeretne előmozdítani. Ennek részeként pártolja a sok vitát kiváltó sávolyi Moto GP-pályát, ezzel szemben szerinte a semmi közepére tervezett hajdúnánási betoncsíkra nincs szükség.

A választókerülethez 72 település tartozik, amelyből mindössze hat a városias, közte a 11 ezres népességű Marcali. A déli részen viszont 66 kistelepülés található. Ez a mezőgazdasági terület a Fidesz szavazói bázisa, Steinmetz számukra kínál jelentős agrárberuházást, feldolgozóipari fejlődést, a helyi termékek piacra kerülését szolgálva. A politikus mindenekelőtt a fiatalok nagy számú elvándorlását akarja megállítani.

Itt sikert elérni – a teljes ellenzéki támogatása mellett – csak személyes jelenléttel, terepmunkával lehet – derül ki Steinmetz szavaiból. Már csak azért is, mert hatalmas információs hátrányt is le kell dolgoznia: a kis falvak népe a megyei lapból, az m1-ből és a Kossuth Rádióból tájékozódik.

A jobbikos jelölt a helyi problémákra összpontosít, pozitív kampányt tervez, de nem fog elhajolni az országos ügyek elől sem. A haveri kör, a csókosok, a kiváltságosok világát meg kell osztani az ezekről alig tudó lakosokkal. Nem akar következmények nélküli országban élni – mondja fel az Egységben Magyarországért célját.

A helyi jelölti vita kérdése elől kitért. Mint mondta, amíg nem jegyzik be őt hivatalos jelöltként, addig nem beszél arról, hogy kihívja-e Móring Józsefet.