KISS LÁSZLÓ

Bács-Kiskun

Vidéken nem lehet eladni bármit Kiss László szerint

Önálló Bács megyével kampányolna

Kiss László Bács-Kiskun 6.JPG

Harminc éve semmi fejlesztés nem volt Bács-Kiskunban, ezért erre helyezi a súlyt kampányában Kiss László, az ellenzék jelöltje. A bajai körzetben induló momentumos programjának központi témája lenne az önálló Bács megye létrehozása.

Érdekes kampány ígérkezik a bajai központú Bács-Kiskun 6-os egyéni választókerületben. Az Egységben Magyarországért jelöltje, a momentumos Kiss László egyik hangsúlyos ajánlata a választóknak az, hogy váljon önálló megyévé Bács, Baja székhellyel. Ezt a helyben.hu kérdésére azzal vezeti le, hogy ebben a régióban harminc éve semmilyen fejlesztés nem volt, szemben Kecskeméttel és térségével. Nem épültek utak, rettentő nehéz eljutni még kis távolságokra is, nem létesültek új munkahelyek, a fiatalok elköltöznek, rohad az egész térség – sorolja Kiss. Hozzátéve, hogy persze minden mindennel összefügg.

A menekültkérdésben érintett területként az ellenzék jelöltje a határőrség visszaállítását ígéri, továbbá a megyei szintű egészségügyi ellátás fejlesztését. Kérdésünkre úgy fogalmaz, hogy „vidéken nem lehet eladni bármit”, ezért kampánya hangsúlyos része, nyolcvan százaléka az említett helyi problémákra fókuszál. Az országos „nagy ügyeket” csak módjával érdemes becsempészni a kérdések közé, mert a korrupció, a lopások alig érik el az emberek ingerküszöbét. De azokat mindenképpen mondani kell, amelyek kézzel foghatóak a helyiek számára. Ilyennek hozza fel az elszabadult inflációt és az euró bevezetésének tervét.

Ezek azok a súlyos gondok, amelyek közrejátszanak abban, hogy – Kiss László szerint – nagyon sokat változott a közhangulat a térségben négy év alatt. Az árak, a gazdasági válság, a rossz kormányzati járványkezelés mind olyan akut nehézségek, amelyekre reflektálnak az emberek. Szerinte az ellene indított fideszes lejárató kampány eddig „nem jött be”, ezért ő sem azzal házal, hogy ez meg az a kormány és a Fidesz, hanem hogy a térség képviselője nem csinált semmit. Neki még a nevét sem mondják ki – fogalmaz.

Pedig nem akárkit szeretne kiütni a parlamenti fotelből Kiss László. Ellenfele Zsigó Róbert, a kormánypárt mindeddig megkérdőjelezhetetlenül erős embere helyben. Volt Baja polgármestere, 24 éve parlamenti képviselő, fontos kormányzati tisztséget is visel. Négy éve tíz százalékkal (55-45) nyert az ellenzék jelöltjeivel szemben, de Kiss László szerint ez most megfordítható, bár jelenleg 50-50 százalékra becsüli az esélyt.

Határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e helyi vitára kihívni Zsigót, mert szerinte az úgysem fogadná el. Aztán hozzátette: lehet, hogy újra gondolják ezt, hiszen valóban politikai üzenete van annak, ha az ellenfél nem mer kiállni.