BENEDEK SZILVESZTER

Hajdú-Bihar 02 (Debrecen)

 

A NER egészére fókuszál Füreden Benedek Szilveszter

A Balaton maga az egész ország

 
Benedek Szilveszter.JPG

Az országos témák mindenütt érvényesek, a Balatonnál is – érvel a helyben.hu-nak Benedek Szilveszter, az ellenzék jelöltje Füreden és környékén amellett, hogy miért a „nagy” ügyekre helyezi a kampány súlypontját. A tópart bekebelezése és a várpalotai lőszergyár terve maga a NER. Vitát fog kezdeményezni Kontrát Károllyal.

 

Nem önkormányzati választás lesz áprilisban, az országos témák mindenütt érvényesek lesznek, a Balatonnál kiváltképpen – mondja a helyben.hu-nak Benedek Szilveszter. A politikus a balatonfüredi központú Veszprém 2-es egyéni választókerületben indul. A DK tagja, de az Egységben Magyarországért jelöltjeként maga mögött tudhatja a hat ellenzéki pártot és Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmát. Igazi billegő körzet ez. Négy éve alig három százalékkal győzött a Fidesz, de akkor a DK, a Jobbik és a Momentum külön indult. A százalékos különbségnél fontosabb – mondja Benedek -, hogy az összes – ma már közösen fellépő – párt jelöltjei mindössze 1700 szavazattal maradtak alul.

Az országos (még szabad) sajtóban is óriási terjedelemben jelentek meg a balatoni történések. A Balatonpartot szinte bekebelezte a NER, alig vannak szabad strandok, mindenütt luxusapartmanházak, szállodák épülnek. Erre erősít rá Benedek Szilveszter, amikor arról beszél, hogy reménye, mi több, tapasztalata szerint négy év alatt egyre több lett a súlyosan csalódott helyi lakos, akiknek egy része legutóbb a Fideszre szavazott, mások el sem mentek választani. Ha az országos többség változást akar, ahhoz az egyéni körzetekben is ez kell – fogalmaz. Megemlíti még a Várpalotában tervezett lőszergyár tervét, amiről meg sem kérdezték a lakosokat, ahogyan másutt is hasonló esetekben. Határozott érzése, hogy éppen a Balatonparton nagyon sokaknak elegük van a jelenlegi viszonyokból. Emiatt – bár ő szeret a realitás talaján maradni és kétesélyesnek tekinti a küzdelmet – úgy érzi, hogy a közhangulat inkább változáspárti.

Mindezekkel együtt reméli, hogy tartalmas, valódi érdekütközésekkel teli vita fogja jellemezni a kampányt. Szeretné jól megmozgatni az emberek gondolkodását – fogalmaz. Kérdés nélkül is elmondja, hogy terve szerint kihívja helyi vitára ellenfelét a politikai veterán Kontrát Károlyt. És abban bízik, hogy a nem a fideszes „utcai harcosok” közé tartozónak megismert politikus elfogadja ezt.